Regijsko
študijsko
središče
Poslanstvo JZ Regijsko študijsko središče je zagotoviti pogoje in možnosti za ustanovitev nove univerze na območju Savinjske (statistične) regije. Univerzo bomo gradili s postopnim ustanavljanjem samostojnih visokošolskih zavodov ter znanstveno-raziskovalnih inštitutov v okviru Regijskega študijskega središča, ki se bodo, ko bodo pogoji za ustanovitev univerze izpolnjeni, povezali v univerzo, z možnim pristopanjem tudi drugih visokošolskih zavodov, ki v regiji že delujejo oziroma bodo delovali.

Aktualno

08.04.2020
Zaprtje Regijskega študijskega središča do preklica
Skladno s priporočili Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS, Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter skrbi za preprečevanje širjenja koronavirusa, smo se v Regijskem študijskem središču odločili, da središče od preklica, oziroma najmanj do 18. 5. 2020 ZAPREMO.
Preberite celo novico
09.10.2019
Posvet ob dnevu raziskovalcev
Regijsko študijsko središče je v sodelovanju s Komisijo Mladi za Celje pri Mestni občini Celje pripravilo posvet s katerim smo obeležili 40 let mladinskega raziskovalnega dela na Srednji zdravstveni šoli Celje.
Preberite celo novico
09.10.2019
Dan raziskovalcev ponovno navdušil
Zadnji petek v septembru smo v javnem zavodu Regijsko študijsko središče na ploščadi pred Osrednjo knjižnico Celje že tradicionalno pripravili Dan raziskovalcev.
Preberite celo novico
Visoka šola za varstvo okoljaVisoka zdravstvena šola v CeljuVisoka šola za proizvodno inženirstvo