Regijsko
študijsko
središče
Poslanstvo JZ Regijsko študijsko središče je zagotoviti pogoje in možnosti za ustanovitev nove univerze na območju Savinjske (statistične) regije. Univerzo bomo gradili s postopnim ustanavljanjem samostojnih visokošolskih zavodov ter znanstveno-raziskovalnih inštitutov v okviru Regijskega študijskega središča, ki se bodo, ko bodo pogoji za ustanovitev univerze izpolnjeni, povezali v univerzo, z možnim pristopanjem tudi drugih visokošolskih zavodov, ki v regiji že delujejo oziroma bodo delovali.

Aktualno

03.02.2017
Predstavitev Visoke zdravstvene šole v Celju
Vabljeni k ogledu predstavitve Visoke zdravstvene šole v Celju v oddaji Dobro jutro na VTV.
Preberite celo novico
19.01.2017
STROKOVNI POSVET Z OKROGLO MIZO – Industrija 4.0 – Izzivi gospodarstva in odziv izobraževanja
V Regijskem študijskem središču smo v sodelovanju z Višjo strokovno šolo Šolskega centra Celje, Visoko šolo za proizvodno inženirstvo in Regionalno gospodarsko zbornico Celje 12. 1. 2017 organizirali strokovni posvet z okroglo mizo o spremembah, ki jih prinaša t.i. 4. industrijska revolucija, potrebah industrije v regiji ter s tem povezanimi potrebami po novih znanjih, pa tudi o razvoju novih ter prenovi obstoječih študijskih programov. Dogodka so se udeležili predstavniki gospodarstva, podpornega okolja, izobraževalnih ustanov, pa tudi študenti višje in visoke šole.
Preberite celo novico
13.01.2017
Strokovni posvet "Industrija 4.0 - Izzivi gospodarstva in odziv izobraževanja" - objave v medijih
V četrtek, 12. januarja 2017 je bil uspešno izveden strokovni posvet "Industrija 4.0 - izzivi gospodarstva in odziv izobraževanja". Vabljeni k ogledu objav v medijih.
Preberite celo novico
Visoka šola za varstvo okoljaVisoka zdravstvena šola v CeljuVisoka šola za proizvodno inženirstvo