Regijsko
študijsko
središče
Poslanstvo JZ Regijsko študijsko središče je zagotoviti pogoje in možnosti za ustanovitev nove univerze na območju Savinjske (statistične) regije. Univerzo bomo gradili s postopnim ustanavljanjem samostojnih visokošolskih zavodov ter znanstveno-raziskovalnih inštitutov v okviru Regijskega študijskega središča, ki se bodo, ko bodo pogoji za ustanovitev univerze izpolnjeni, povezali v univerzo, z možnim pristopanjem tudi drugih visokošolskih zavodov, ki v regiji že delujejo oziroma bodo delovali.

Aktualno

13.08.2018
Interaktivna razstava Skrivnosti letenja
Na prehodu iz poletja v jesen bomo poleteli v višave! V sodelovanju z Osrednjo knjižnico Celje prve dni septembra pripravljamo odprtje velike interaktivne razstave za vse generacije Skrivnosti letenja, ki bo v prostorih Osrednje knjižnice Celje domovala ves september. Razstava bo del Meseca raziskovanja, ki ga bomo zaključili v petek, 28. septembra z tradicionalnim Dnevom raziskovalcev.
Preberite celo novico
10.07.2018
Izobraževanja in strokovne delavnice s področja komunikacije in poslovne uspešnosti
V sodelovanju s partnerjema RTA Agencijo d.o.o. in Agencijo AVE organiziramo v Regijskem študijskem središču sklop predavanj in strokovnih delavnic s področja komunikacije in poslovne uspešnosti.
Preberite celo novico
10.07.2018
Teden vseživljenjskega učenja 2018 zaključen
S 30. junijem 2018 se je zaključil letošnji Teden vseživljensjkega učenja. Tudi to leto se je Regijsko študijsko središče z mrežo 17 partnerskih organizacij pridružilo največjemu slovenskemu festivalu učenja, ki vsako leto poteka pod okriljem Andragoškega centra Slovenije.
Preberite celo novico
Visoka šola za varstvo okoljaVisoka zdravstvena šola v CeljuVisoka šola za proizvodno inženirstvo