Regijsko
študijsko
središče
Poslanstvo JZ Regijsko študijsko središče je zagotoviti pogoje in možnosti za ustanovitev nove univerze na območju Savinjske (statistične) regije. Univerzo bomo gradili s postopnim ustanavljanjem samostojnih visokošolskih zavodov ter znanstveno-raziskovalnih inštitutov v okviru Regijskega študijskega središča, ki se bodo, ko bodo pogoji za ustanovitev univerze izpolnjeni, povezali v univerzo, z možnim pristopanjem tudi drugih visokošolskih zavodov, ki v regiji že delujejo oziroma bodo delovali.

Aktualno

06.12.2018
10-letnica delovanja Visoke šole za varstvo okolja
Visoka šola za varstvo okolja to leto obeležuje 10-letnico delovanja.
Preberite celo novico
12.10.2018
Projekt usposabljanja osnovnošolcev iz temeljnih postopkov oživljanja
V Regijskem študijskem središču in naših visokošolskih zavodih se zavedamo pomena družbeno odgovornega delovanja. Z Visoko zdravstveno šolo smo tako razvili projekt usposabljanja osnovnošolcev iz temeljnih postopkov oživljanja z uporabo avtomatskega zunanjega defibrilatorja.
Preberite celo novico
11.10.2018
Dan raziskovalcev z več kot 1.000 obiskovalci
V Regijskem študijskem središču smo v petek, 28. septembra 2018 že sedmič pripravili Dan raziskovalcev, na katerem so se lahko obiskovalci vseh generacij seznanili z zanimivimi eksperimenti, najnovejšimi sodobnimi tehnologijami in raziskovalnimi inštrumenti.
Preberite celo novico
Visoka šola za varstvo okoljaVisoka zdravstvena šola v CeljuVisoka šola za proizvodno inženirstvo