Regijsko študijsko središče

Novice: 2015

22. 10. 2015 Na pobudo iniciative (Y)Our Future v Sloveniji smo v sredo, 21. 10. 2015 v Regijskem študijskem središču, skupaj z Obrtno podjetniško zbornico Celje, Zavodom za zaposlovanje RS OS Celje, Mrežnim podjetniškim inkubatorjem Vrelec, Adeccom d.o.o. ter Regionalno razvojno agencijo Savinjske regije organizirali prvi Karierni dan na temo zaposlovanja mladih. Konferenca je potekala v obliki okroglih miz, predavanj in delavnic, omogočeni pa so bili tudi individualno svetovanje posameznikom o njihovi karierni poti. K sodelovanju smo povabili strokovnjake iz različnih področjih s ciljem opolnomočiti mlade z nasveti in veščinami, ki jih bodo pomagali pri vstopu na trg dela in pri razvoju njihove karierne poti. Konferenca, na kateri je sodelovalo več kot 70 udeležencev, je potekala v dobrem vzdušju in pozitivni energiji! Več na http://www.our-future.eu/celje2015/
29. 9. 2015 V petek, 25. septembra 2015 je v prostorih Osrednje knjižnice Celje ter v prostorih posameznih inštitucij, že četrto leto zapored potekala Noč raziskovalcev. Letošnje geslo dogodka je bilo Raziskovalci in znanstveniki v središču vsakdanjega življenja. Regijsko študijsko središče je kot organizator dogodka, skupaj s še 14 partnerji s področja izobraževanja in raziskovanja, odprlo vrata vsem, ki jih zanima raziskovalno in inovativno delo regijskih visokošolskih zavodov, višjih strokovnih šol in lokalnih raziskovalnih inštitucij, ki so redko odprte za javnost. Dogodek je ob 13. uri zaokrožil posvet »Raziskovanje mladih v koraku z gospodarstvom«, ki smo ga pripravili v sodelovanju s Komisijo Mladi za Celje, Mestno občino Celje in Osrednjo knjižnico Celje. Posvet je bil v prvi vrsti namenjen koordinatorjem mladinskega raziskovalnega dela na šolah, mentorjem, mladim raziskovalcem ter predstavnikom gospodarstva in negospodarstva, s ciljem spodbuditi večjo povezanost mladinskega raziskovanja z realnimi problemi in izzivi.
21. 9. 2015 JZ Regijsko študijsko središče in Komisija Mladi za Celje pri Mestni občini Celje vas vljudno vabita na posvet »Raziskovanje mladih v koraku z gospodarstvom«, ki bo v petek, 25. septembra 2015, ob 13. uri v Osrednji knjižnici Celje (študijska soba v 3. nadstropju). Posvet, ki bo potekal v okviru projekta »Noč raziskovalcev 2015«, je v prvi vrsti namenjen koordinatorjem mladinskega raziskovalnega dela na šolah, mentorjem, mladim raziskovalcem ter predstavnikom gospodarstva in negospodarstva, s ciljem spodbuditi večjo povezanost mladinskega raziskovanja z realnimi problemi in izzivi. Prijazno vabljeni!
15. 9. 2015 V Regijskem študijskem središču že četrto leto zapored skupaj s partnerji s področja izobraževanja in raziskovanja pripravljamo Noč raziskovalcev in odpiramo svoja vrata tistim, ki jih zanima vpogled v naše raziskovalno in inovativno delo! Dogodek bo potekal v petek, 25. septembra 2015, od 10. do 17. ure, na ploščadi Osrednje knjižnice Celje ter v prostorih posameznih inštitucij. Več o sodelujočih inštitucijah in aktivnostih na Noči raziskovalcev. Odkrijte skrivnosti raziskovanja in prebudite raziskovalca v sebi. Prijazno vabljeni!
12. 6. 2015 V četrtek, 18. 6. 2015, s pričetkom ob 18.30 uri je bila v prostorih Osrednje knjižnice Celje (2. nadstropje) otvoritev razstave plakatov Tedna vseživljenjskega učenja, nato pa se je nadaljevalo zaključno druženje partnerske mreže Regijskega študijskega središča. Razstava plakatov Tedna vseživljenjskega učenja bo na ogled do ponedeljka, 6. 7. 2015. Vljudno vabljeni!
12. 6. 2015 Regijsko študijsko središče je skupaj s svojimi partnerskimi inštitucijami v okviru Tedna vseživljenjskega učenja v soboto, 16. 5. 2015 v Citycentru Celje izvedlo otvoritveni dogodek v obliki »Tržnice znanj«.
12. 5. 2015 V petek, 15. maja 2015 se bodo po celotni Sloveniji pričele aktivnosti v okviru Tedna vseživljenjskega učenja (TVU).
7. 4. 2015 Vabimo vas na prireditve ob Svetovnem dnevu zdravja 2015 v Celju, ki bodo letos potekale pod geslom: Varna hrana, od njive do krožnika. Na prireditvah bosta sodelovali tudi Visoka šola za varstvo okolja in Visoka zdravstvena šola. Vljudno vabljeni!
27. 3. 2015 JZ Regijsko študijsko središče vas skupaj z Društvom krajinskih arhitektov Slovenije vabi na razstavo študentov krajinske arhitekture v okviru meseca krajinske arhitekture v Celju.
19. 3. 2015 JZ Regijsko študijsko središče, vas skupaj z Narodno in univerzitetno knjižnico, vabi na seminar za neformalne založnike, ki bo v sredo, 22. aprila 2015, s pričetkom ob 9. uri, v predavalnici A Regijskega študijskega središča, Mariborska c. 7, Celje.
6. 2. 2015 V sredo, 4. 2. 2015 je v prostorih Regijskega študijskega središča potekalo prvo delovno srečanje Regijske razvojne mreže Savinjske regije v organizaciji Regionalne agencije Savinjske regije. Regijsko študijsko središče je del regijske razvojne mreže in je aktivno sodelovalo tudi pri pripravi Regionalnega razvojnega načrta regije. Namen tokratnega srečanja je bila seznanitev z nacionalnim normativnim okvirom za izvajanje kohezijske politike 2014-2020 in s tem v zvezi s ključnimi usmeritvami Regionalnega razvojnega programa Savinjske regije za obdobje 2014 – 2020.