Regijsko študijsko središče

Novice: September 2015

29. 9. 2015 V petek, 25. septembra 2015 je v prostorih Osrednje knjižnice Celje ter v prostorih posameznih inštitucij, že četrto leto zapored potekala Noč raziskovalcev. Letošnje geslo dogodka je bilo Raziskovalci in znanstveniki v središču vsakdanjega življenja. Regijsko študijsko središče je kot organizator dogodka, skupaj s še 14 partnerji s področja izobraževanja in raziskovanja, odprlo vrata vsem, ki jih zanima raziskovalno in inovativno delo regijskih visokošolskih zavodov, višjih strokovnih šol in lokalnih raziskovalnih inštitucij, ki so redko odprte za javnost. Dogodek je ob 13. uri zaokrožil posvet »Raziskovanje mladih v koraku z gospodarstvom«, ki smo ga pripravili v sodelovanju s Komisijo Mladi za Celje, Mestno občino Celje in Osrednjo knjižnico Celje. Posvet je bil v prvi vrsti namenjen koordinatorjem mladinskega raziskovalnega dela na šolah, mentorjem, mladim raziskovalcem ter predstavnikom gospodarstva in negospodarstva, s ciljem spodbuditi večjo povezanost mladinskega raziskovanja z realnimi problemi in izzivi.
21. 9. 2015 JZ Regijsko študijsko središče in Komisija Mladi za Celje pri Mestni občini Celje vas vljudno vabita na posvet »Raziskovanje mladih v koraku z gospodarstvom«, ki bo v petek, 25. septembra 2015, ob 13. uri v Osrednji knjižnici Celje (študijska soba v 3. nadstropju). Posvet, ki bo potekal v okviru projekta »Noč raziskovalcev 2015«, je v prvi vrsti namenjen koordinatorjem mladinskega raziskovalnega dela na šolah, mentorjem, mladim raziskovalcem ter predstavnikom gospodarstva in negospodarstva, s ciljem spodbuditi večjo povezanost mladinskega raziskovanja z realnimi problemi in izzivi. Prijazno vabljeni!
15. 9. 2015 V Regijskem študijskem središču že četrto leto zapored skupaj s partnerji s področja izobraževanja in raziskovanja pripravljamo Noč raziskovalcev in odpiramo svoja vrata tistim, ki jih zanima vpogled v naše raziskovalno in inovativno delo! Dogodek bo potekal v petek, 25. septembra 2015, od 10. do 17. ure, na ploščadi Osrednje knjižnice Celje ter v prostorih posameznih inštitucij. Več o sodelujočih inštitucijah in aktivnostih na Noči raziskovalcev. Odkrijte skrivnosti raziskovanja in prebudite raziskovalca v sebi. Prijazno vabljeni!