Regijsko študijsko središče

Teden vseživljenjskega učenja 2018

14. 5. 2018
Partnersko TVU mrežo Regijskega študijskega središča letos sestavlja kar 17 partnerskih organizacij: Visoka zdravstvena šola v Celju, Regionalna gospodarska zbornica Celje, Osrednja knjižnica Celje, Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije, Visoka šola za varstvo okolja, Visoka šola za proizvodno inženirstvo, Šolski center Šentjur, Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti – Višja strokovna šola, Muzej novejše zgodovine Celje, Razvojna agencija Savinjske regije, Celjski mladinski center, Noordung center, Zavod vozim, Društvo svetovalcev za laktacijo in dojenje Slovenije, Inkubator Savinjske regije in Splošna bolnišnica Celje. 

Do 30. junija se bo odvilo 77 prireditev, katerih natančnejši opis je na voljo v pripetem koledarju. Pridružili pa se bomo tudi Paradi učenja, ki bo potekala v sredo, 16. 5. 2018, od 10. do 14. ure v mestnem središču Celje (v primeru slabega vremena pa v Celjskem domu). Prireditev bo sicer potekala v organizaciji Ljudske univerze Celje.

Zaključna prireditev partnerske mreže z naslovom »Vedno je pravi čas« pa bo potekala 19. junija 2018 v prostorih Šolskega centra Šentjur, s pričetkom ob 13. uri. Vsaka izmed partnerskih institucij bo izbrala enega udeleženca oz. sodelujočega z institucijo (zaposlenega, študenta, obiskovalca…), ki bo na prireditvi predstavil svojo zgodbo, ki lahko inspirira druge. To leto bodo predstavljene zgodbe posameznikov, ki so se po daljši časovni prekinitvi zopet odločili za formalno oz. neformalno izobraževanje oz. se na kakšen drug načnačin aktivno povezali s partnersko instituciji (npr. prostovoljci).

Poseben večer Regijsko študijsko središče pripravlja v torek, 5. junija, ob 18. uri v prostorih Osrednje knjižnice Celje (Muzejski trg 1 a), saj bo gost večera dr. Noah Charney, avtor knjižne uspešnice Slovenologija – Življenje v najboljši deželi na svetu in popotovanje po njej. 

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na katerem od številnih dogodkov.